fredag 10. september 2010

Dagbladets Morten Pedersen

Nå har jeg heldigvis bedre ting å bruke 15 kroner på, enn å kjøpe DBs papirutgave. Ei flaske Cola f.eks. Men med bildeteksten i Dbs artikkel, fredag 10.september (http://www.dagbladet.no/2010/09/10/sport/fotball/landslaget/morten_gamst_pedersen/arild_stavrum/13346901/) har jeg fått med meg at Pedersen advarer oss mot Drillos, og sier at "Vi må ikke la resultatene av Drillos kortsiktige jobb gjøre oss like blinde som sist". Vel, for det første: Drillo har sittet i sjefsstolen i drøye halvannet år etter sitt comeback, og vil med em-suksess sitte totalt 3,5 år - er dette så forbannet kortsiktig i en verden der trenere blir sparket like fort som de ankommer?

For det andre: hva bekymrer du deg for? Hvorfor var vi blinde forrige gang? De som tok over etter Drillo og slet med å skape resultater var såvisst ikke like Drillo i sin spillestil. Vi snakker da om Semb - som forsøkte med mer frihet for spillerne (mer ballbesittende fotball) og i langt større grad destruktiv fotball. Hareide skulle spille "samba", men det gikk selvsagt som forventet. Jeg vet ikke en gang om vi hadde noen spillestil under sistnevntes tid som sjef.

Det som skjedde under Drillos storhetstid, var derimot at utelandseksporten steg til himmels, nesten utelukkende pga landslagets suksess (med 2.plass på FIFA-ranking og 2 VM-sluttspill). Vi hadde også gode resultater i EM-kval.ene, men manglet marginene til å gå videre. Kort oppsummert hadde landslaget fantastisk suksess, mtp på hva de hadde oppnådd FØR Drillos knuste Kamerun 6-0 og fulgte på med en knapp 10-årsperiode med glimrende resultater.

Hva så med talentutvikling i lavere divisjoner? Vil utviklingen av teknikk bli bedre med et 50.rangert landslag med Stavrum og Hareide ved roret, som forsøker å spille "kontinentalfotball"? Du skal slippe å svare, det var nemlig et retorisk spørsmål.

Jeg forstår dessuten ikke at Drillos spillestil på noen måte er mindre utviklende ift teknikk. Tvert imot handler hans stil i stor grad om å forflytte ballen kjapt i lengderetningen, og det kreves faktisk mer teknikk enn å slå en 3-meters støttepasning. Sånn til opplysning...

Som Drillo selv uttalte: "At det skal være mer utviklende å spille bakover i stedet for framover, det skal du argumentere godt for å overbevise meg om, sier Drillo."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar